DÉJÀ VU – II. Erdélyi Kortárs Képzőművészeti Seregszemle

Időtartam: 2023. szeptember 8. – október 20.
Megnyitó: 2023. szeptember 8., péntek, 18 óra, az Erdélyi Művészeti Központ harmadik emeleti és földszinti kiállítóterei

A tárlatot annak kurátorai – Madaras Péter és Hosszú Zoltán szobrászok – valamint dr. Bordás Beáta, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője nyitották meg.
Kurátorok: Madaras Péter, Hosszú Zoltán

Rövid leírás a kiállításról:
A kétévente megrendezendő Erdélyi Kortárs Képzőművészeti Seregszemle bemutatkozási lehetőséget kínál az Erdélyben élő vagy itt született fiatal magyar alkotók részére. A seregszemle – ahogyan azt a kiállítás egyik kurátora, Madaras Péter a katalógus bevezető szövegében megfogalmazza – „megpróbál az erdélyi alkotók szemüvegén keresztül egy átfogó képet mutatni a mai kortárs képzőművészeti törekvésekről, egymás mellett felsorakoztatva azokat, akik erdélyi gyökerekből vagy az itteni tapasztalatokból táplálkoznak, és azokat, akik a legkorszerűbb egyetemes színvonalra törekednek a művészetükben.”

A két évvel ezelőtt megrendezett, Ösztön című seregszemle után idén a „déjà vu” jelenség kapcsán újabb harmincöt alkotó szólal meg. A cím és egyben hívószó az alkotói folyamatoknak arra a vonatkozására hivatott alapozni, amely által az örök érvényű témák, gondolatok, jelenségek újra és újra felbukkannak és visszatérnek. Az így létrejött kiállítás teljesen más hangulatú, mint az előző, Ösztön című seregszemle volt. A most látható alkotások talán titokzatosabbak, a használt technikák szempontjából pedig színesebbek, változatosabbak.

A tárlat 2023. október 20-ig látogatható az Erdélyi Művészeti Központ nyitvatartási rendje szerint, keddtől péntekig 9 és 17 óra, szombaton pedig 10 és 16 óra között.

Kiállító művészek: Adorjáni Márta, Antal Malvina, Ábrahám Imola, Bács Emese, Berszán Zsolt, Berze Imre, Căbuz Andrea, Daczó Enikő, Éltes Barna, Fábián Emőke, Fazakas Ildikó, Ferencz Zoltán, Horváth Levente, Kentelki Gábor, Adrian Kiss, Kolumbán Hanna Éva, Kopacz Kund, Kovács Kinga, Kovács Lehel, László Hajnalka, Madaras Péter, Máriás István Aka Horror Pista, Máthé László, Nagy Andrea, Péter Alpár, Siklódy Fruzsina, Sipos Gaudi Tünde, Szabó Ábel, Szabó Anna-mária, Szabó Csongor, Szász Sándor, Szász Tünde, Tamás Attila, Zakariás István, Zoltán Béla

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Erdélyi Művészeti Központ Egyesület
Támogatók: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 

Erdélyi Művészeti Központ

Kiállítások nyitvatartása:

Keddtől péntekig: 9 - 17 óráig
Szombaton: 10 - 16 óráig

bga logo 1
bga logo 1

© 2020 – Erdélyi Művészeti Központ

Webfejlesztés, karbantartás: Digital Studio